Veelgestelde vragen

Zaalvoorstelling

Gezondheidsvragen

Bij aankomst in het theater stellen wij een aantal gezondheidsvragen zoals opgedragen door de overheid. Dat kan door de QR-code te scannen bij de ingang of een formuliertje in te vullen. Deze informatie wordt alleen gebruikt indien de GGD erom vraagt en wordt maximaal 2 weken bewaard. Je bent overigens niet verplicht deze vragen te beantwoorden.

Livestreamvoorstelling

Kan ik de voorstelling ook op tv kijken?

Ja, dat is mogelijk maar wel afhankelijk van jouw apparatuur. Je kunt op tv kijken als je een smart tv hebt of als je chromecast of Apple tv hebt. 

Zie ook: https://www.draadloostvkijken.com/youtube-op-tv/

Waar kan ik mijn fiets plaatsen?

Voor het coronavirus werd de fiets in de tuin gezet omdat er te weinig plaatsen voor de deur zijn. Maar dat betekent dat je door het theater moet en dan kan er geen 1,5 meter afstand worden gehouden.

Dat betekent dat je nu je fiets voor de deur, langs de gracht op het Rietveld of  Vrouwjuttenland moet plaatsen. Houd ook daar rekening met elkaar.

Kan ik de voorstelling ook op tv kijken?

Ja, dat is mogelijk maar wel afhankelijk van jouw apparatuur. Je kunt op tv kijken als je een smart tv hebt of als je chromecast of Apple tv hebt. 

Zie ook: https://www.draadloostvkijken.com/youtube-op-tv/

Welke richtlijnen volgen jullie?

Wij volgen altijd de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Het kan dus zijn dat deze aangepast moeten worden. Wij zorgen ervoor dat het publiek, de artiesten en medewerkers op de hoogte zijn van de actuele maatregelen.

Wij vragen je een mondkapje te dragen in het theater zolang je niet op een vaste plaats zit (ouder dan 13 jaar).

Ik heb een kaartje gekocht maar geen mail ontvangen

Je hoort de email binnen enkele minuten te ontvangen. Kan het zijn dat deze in de spam terecht is gekomen?

Niet gevonden? Mail naar: kassa@rietveldtheater.nl

Kan ik mijn handen reinigen?

Wij hebben op verschillende plekken in het theater de mogelijkheid om je handen te reinigen.

Hoe maak ik een youtube account?

Met een Google-account krijg je toegang tot veel YouTube-functies, zoals likes, abonnementen en meedoen aan de live chat bij een voorstelling.

  1. Ga naar youtube.com
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Inloggen
  3. Klik op Meer opties > Account maken

Kan er genoeg afstand gehouden worden?

Wij hebben een logistiek plan bedacht waarbij wij de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. Het is daarom belangrijk is om de aanwijzingen van onze medewerkers te volgen.

Ons theater is klein, maar wij hebben veel proefgedraaid en hebben looproutes gemaakt. Op de tribune zijn bankjes verwijderd en vervangen door tafeltjes met maximaal 2 zitplaatsen (voor mensen uit hetzelfde gezin of huishouden). Alle tafeltjes staan op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Toegang tot de zaal gebeurt per tafel.

Ik hoest een beetje, mag ik dan naar binnen?

Bij aankomst worden een aantal gezondheidsvragen gesteld. Wij vertrouwen erop dat je daar eerlijk op antwoordt. Hoest je of heb je een ander symptoom, dan word je niet toegelaten tot het theater, ook al heb je een kaartje.Wij hebben een verantwoording naar alle gasten, artiesten en medewerkers in het theater.

Wij zetten dan wel jouw kaartje om in een livestream kaartje zodat je op je eigen bank kunt kijken.

Is de bar open?​

Vanaf 14 oktober is onze bar gesloten. Bij sommige zaalkaartjes zijn de voorstellingen inclusief 1 of 2 drankjes. Je krijgt hiervoor muntjes die je eventueel op een later moment kunt inwisselen.

Wanneer kan ik naar binnen?

Het theater is 30 tot 10 minuten voorafgaand aan de voorstelling open. Ale maatregelen voor corona kosten wel veel tijd, dus zorg dus dat je op tijd bent!

Bij binnenkomst krijg je een letter toegewezen. Deze letter communiceert met de letters op de tafels in de foyer en in de zaal.

Bij binnenkomst ga je in de foyer aan de tafel zitten met jouw letter. Het is helaas niet mogelijk om vrij te bewegen in de foyer omdat dan 1,5 meter afstand niet meer mogelijk is.

Je blijft daar zitten totdat de gastheer of -vrouw aangeeft dat je de zaal in kan, waar je ook weer aan de tafel met jouw letter gaat zitten.