Terugkijken

Het gerecht:
Brakkemast

Ovenschaaltje met verschillende stukjes zeevis, zalm, gerookte makreel en lucht gedroogde ham.

Afgedekt met een plakje brie, overgoten met een zachte saffraan-vissaus. Geserveerd op verse groenten, in de oven bereid.

Met boodschappenlijstje!

Het gerecht:

Bapao van kreeft met atjar van wintergroente en schaaldierencurry

Met boodschappenlijstje en omschrijving!

Het gerecht:

Parelgort risotto met pompoen met gebakken eendenborst, gefrituurde prei, krokante Salie, pompoenpitten en gebakken paddestoelen

Met omschrijving!

Govert Schilling &
Tjarko van der Pol

Kijk hier het minicollege terug dat Govert en Tjarko gaven op 2 december in het het Rietveld Theater in Delft. Tot 16 december beschikbaar

Wil jij alles weten over raketten en ruimtevaart? Dan mag je dit verhaal van Govert Schilling en Tjarko van der Pol niet missen!

Voor de Kinderboekenweek schreven Govert en Tjarko een leuk boek over de geschiedenis van de ruimtevaart, van houten duif tot wonen op Mars.

Met mooie voorbeelden en spannende proefjes krijg je van alles te zien en te horen over de dromen van Archytas, de verhalen van Jules Verne en Kuifje, het ruimtehondje Laika, de eerste landing op de maan, de ruimtereis van André Kuipers, en een toekomstige reis naar Mars!

Zet je ruimtehelm maar vast op; het aftellen gaat beginnen!

Het menu:

Thaise pompoensoep met brood van Bakker Jaap

Black angus burger met pulled pork van de smoker, koolsla, Jack Daniels glace en geroosterde aardappeltjes

Sinterklaas cheesecake

EEN ASTRONOMISCHE KERSTVERTELLING

Het is een van de bekendste Kerstverhalen: hoe een heldere ster de Wijzen uit het Oosten de weg wees naar de stal van Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. Maar heeft die mysterieuze ster echt bestaan? En wat kan het dan zijn geweest? Astronomen buigen zich al eeuwen lang over die vraag. In deze familielezing reis je samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling ruim tweeduizend jaar terug in de tijd, en komen verschillende verklaringen voor de Ster van Bethlehem aan bod. Maar of er een definitief antwoord te geven valt…?

The Legends ft. Michael Varekamp & Tess Merlot

Kersthits van Louis Armstrong, Nat King Cole & Frank Sinatra!
Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste één keer in je leven een kerstplaat maken. Louis Armstrong schreef geschiedenis met de plaat ‘White Christmas’ maar ook Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten geloven aan het genre waarin Jazz, Blues en Gospel samensmelten.