Hieronder staat een overzicht met de tarieven en aanvullende informatie betreft de te huren zaal voor een voorstelling.  Vrijwilligers die zich verdienstelijk maken voor het Rietveld Theater door een structurele taak (niet eenmalig dus) op zich te nemen, krijgen korting op de tarieven, met uitzondering van een commerciële activiteit.

NOTA BENE: MET INGANG VAN 1 JANUARI 2020 STIJGEN DE PRIJZEN MET 2,5%

Theaterzaal voorstelling

Bij gebruik van de theaterzaal voor een voorstelling zit het volgende bij de prijs inbegrepen:

  • huur zaal
  • huur foyer
  • gebruik lichtinstallatie (zonder technicus)
  • gebruik basic geluidsinstallatie (zonder technicus); tarieven van technische apparatuur en technicus zijn hier te vinden
  • barmedewerkers
  • gastheer/-vrouw
  • kassamedewerker (indien van toepassing)

Gebruikers kunnen elke ruimte apart en per dagdeel huren. Dagdelen lopen van 07.00 tot 12.00 uur, van 12.00 tot 17.00  uur en van 17.00 tot sluiting (00.00 uur woensdag, donderdag en zondag en 01.00 uur op vrijdag en zaterdag). Andere openingstijden slechts in overleg met het Rietveld Theater.

Tarief per voorstelling (1 dagdeel):

Zaal en foyer, inclusief barmedewerkers, gastheer/-vrouw en kassa.

Regulier tarief woensdag, donderdag en zondag € 204 excl. BTW (2020: € 209)
Regulier tarief vrijdag en zaterdag € 235 excl. BTW (2020: € 241)
Vrijwilligers krijgen korting.

Tarief per dag (2 of 3 dagdelen):

Als je de middag nodig hebt om de voorstelling op te bouwen, of je wilt je decor en lichtplan laten staan voor een volgende dag, dan dien je de zaal voor de hele dag af te huren. De foyer hoeft alleen gehuurd te worden voor de momenten dat er een uitvoering is.

Regulier tarief € 295 excl. BTW (2020: € 302,50)
Vrijwilligers krijgen korting.

Tarieven voor voorstellingen op partagebasis zijn alleen mogelijk in overleg.

Tarieven commerciële huur met culturele activiteit

Denk hierbij aan een besloten (bedrijfs)borrel met een voorstelling, een besloten voorstelling met diner etc. Je huurt dan de hele dag zowel de zaal als de foyer. Dit tarief geldt ook voor publieksactiviteiten waarvoor een toegangsprijs hoger dan € 20 per persoon wordt gerekend (inclusief studio).

Commercieel tarief € 455 excl. BTW (2020: € 466,50)

Theatertoeslag

De verkoopprijs van jouw voorstelling kun je zelf bepalen. Houd er wel rekening mee dat onze kaartprijs inclusief € 1 theatertoeslag is. Dat betekent dat van de verkochte kaarten € 1 afgedragen per kaart dient te worden aan het theater (dus: bij een verkoopprijs van € 15, houd je als artiest € 14 over).

Tarieven overige theateropties:

  • gebruik van een piano voor uitvoeringen of repetities is bij de huur inbegrepen (de voorstellingspiano wordt maandelijks gestemd; voor repetities is een piano aanwezig die gratis is te gebruiken);
  • het inhuren van een technicus is mogelijk en kan worden aangevraagd via techniek@rietveldtheater.nl;
  • koffie & thee zijn gratis voor cast en crew. Andere dranken moeten afgerekend worden.

Eten en drinken

Tijdens voorstellingen zijn altijd barmedewerkers van het Rietveld Theater aanwezig. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen gebruikers zelf koffie, thee pakken achter de bar. In de kleedkamer is een koelkast en magnetron/oven aanwezig. Borden en bestek zijn achter de bar te vinden.

Het is niet toegestaan door bezoekers en publiek om eigen drank te gebruiken.

Annuleren

Annuleren is tot een maand voorafgaand aan de voorstelling kosteloos. Bij binnen een maand voorafgaand aan de voorstelling annuleren wordt een bedrag van € 100 excl. BTW in rekening gebracht.

Contact

Verhuur / Reserveringen / Contract – (Henk de Canne) voor vragen, wijzigen of annuleren van de reservering van de gehuurde ruimte(n) en vragen met betrekking tot de ontvangen factuur.

Contact: verhuur@rietveldtheater.nl

Translate »