Laat de Gemeente Delft weten dat je het Rietveld Theater steunt via een reactie onderaan.

Bijna 9 jaar nu zijn we in gesprek met de gemeente Delft om het Rietveld Theater te verbouwen, zodat Delft kan beschikken over een volwaardig Huis voor Podiumkunsten. In september 2022 zou de verbouwing beginnen om dit jaar weer open te kunnen gaan met 2 kleine theaterzalen en 4 studios. Kostenstijgingen gooiden roet in het eten, waardoor we wel het pand hebben verlaten, maar de verbouwing is uitgesteld. 

Op donderdag 13 juni staat de gemeenteraad van Delft voor de keuze: zetten we de verbouwing door zoals gepland, blazen we het af, of denken we er nog een half jaar over na. Het bestuur en de vrijwilligers van het Rietveld Theater zijn van mening dat uitstel niets oplevert, en de kans op afstel daarmee alleen maar toeneemt. Wij roepen de gemeenteraad van Delft dan ook dringend op om nu te besluiten om de verbouwing door te laten gaan. 

Steun je deze oproep, laat dan van je horen door hieronder aan te geven wat u de gemeenteraad adviseert om te gaan stemmen:

  • Optie 1: We gaan het Rietveld Theater volgens plan verbouwen tot een duurzaam en toekomstbestendig Huis voor de Podiumkunsten. Met 2 theaterzalen en 4 studio’s waarin repetities, muziek- en theaterlessen en workshops gegeven kunnen worden. Dit vraagt een eenmalige investering van de gemeente van 2,5 miljoen. (De andere 2,5 miljoen financiert het Rietveld Theater zelf via de huur.) Dat is een hoop geld, maar als je het omrekent naar een bedrag per gebruiker de komende 20 jaar, is het slechts een fractie van wat investeringen in vergelijkbare theaters en voorzieningen vragen.
  • Optie 2: In Delft is helemaal geen behoefte aan een vestzaktheater en repetitieruimtes voor de amateurkunst beoefenaars, dus de gemeente schrapt de plannen en ziet af van de verbouwing. De kosten die reeds zijn gemaakt (geraamd op 6 ton) moeten als verloren beschouwd worden en voor het pand wordt een andere bestemming gezocht.
  • Optie 3: Het culturele veld is volop in beweging. Theater de Veste wil over 10 jaar een nieuw pand, de VAK zoekt ruimte er bij en in de wijken komen ook voorzieningen. Laten we het besluit over deze investering nog eens 6 maanden uitstellen. Misschien weten we dan meer.

Laat je stem horen

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
1333 berichten.
Anneke Wentzel uit Herkingen schreef op 19 mei 2024 om 14:42
Optie 1 uiteraard!
Het Rietveld theater is uniek. Buiten de kunst die daar beoefend wordt en de workshops die er worden gegeven is het ook een ontmoetingsplek voor vrijwilligers. Mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt zijn er zeer welkom. Ik heb jarenlang met plezier achter de bar gestaan bij het Rietveld en het voelde als familie. Er is geen afstand tot de artiesten, waardoor het voor hen ook een fijne omgeving is om hun kunst te vertonen.
Dit theater kan Delft écht niet missen!
Inge Smeenk uit DenHaag schreef op 19 mei 2024 om 14:41
Natuurlijk optie 1 🙏🏼
Christel Koop uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:40
Natuurlijk moet Het Rietveld theater blijven en moet er geïnvesteerd worden. De enige optie is optie 1! Kunst en Cultuur beoefening & daarvan kunnen genieten is té belangrijk. Daar moet voldoende geld naartoe.
Eva De Haan uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:40
Geef cultuur de ruimte en durf daadkrachtig te beslissen! Zet de kosten ook in perspectief tegenover de voorgenomen kosten voor de Veste, en behoud Rietveld voor een fractie van de prijs.
Jos uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:40
Graag 1.
Blijven want er is behoefte aan
Richard Toussain uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:40
Culturele voorzieningen geven de stad karakter, aantrekkingskracht en rijkdom. Het zou met alle bewegingen in het culturele veld in Delft een verarming zijn van het historisch centrum als het Rietveld theater zou verdwijnen. Stem daarom op scenario 1. Duurzame investering kosten geld maar zullen uiteindelijk renderen. Eenmaal weg uit het centrum, dan wordt het praktisch onmogelijk een vestzak theater terug te kringen in ‘t centrum.
Johan Pot uit Moordrecht schreef op 19 mei 2024 om 14:38
één ! ! !
Chris uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:38
Optie 1, absoluut!
Conny uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:38
Sinds het gezellige en intieme Rietveld Theater niet meer in de binnenstad zit, mis ik het enorm omdat ik er ook regelmatig alleen kwam. Ik hoop dat er gekozen wordt voor scenario 1!
Maria uit Rijswijk schreef op 19 mei 2024 om 14:37
Mijn theater liefhebbende en neurodiverse zoontje voelt zich in dit theater en andere kleine theaters helemaal thuis. We komen hier graag om met hem te genieten van de amateur theater kinder voorstelling. Hij geniet dan zichtbaar en schatert het uit.
We hopen nog jaren van de kleinere theaters met hem te kunnen genieten
Piet van der Pas uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:36
Gewoon die verbouwing afmaken. We krijgen het met de plannen va het nieuwe kabinet al moeilijk genoeg in de kunst en cutuur. Dus een beetje moed nu AUB
B
Caterina uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:36
Optie 1!!!
Hendrik Kroon uit Amsterdam schreef op 19 mei 2024 om 14:33
Optie1
Ook als niet direct betrokkene (ik woon in Amsterdam), maar wel als frequent bezoeker van concerten etc. door het hele land lijkt het behoud zeer wenselijk.
Bart Kroese uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:32
De kracht en waarde van cultuur wordt door veel mensen onderschat. Het is een sector die vaak niet wordt geprioriteerd, wat terug te zien in subsidie minderingen alom. En dat terwijl cultuur een enorm grote aanwinst is voor een stad, heel veel in stand kan zetten, mensen inspireert en een enorme impact kan maken. In vergelijking met andere steden is zeker rondom muziek Delft enorm onder gerepresenteerd, en een toekomstbestendig Rietveld Theater kan daar onder andere een verschil in maken. Hoe eerder dit gerealiseerd kan worden, hoe meer dit teweeg kan brengen voor de stad en cultuur sector. Een van de belangrijkste doelen van cultuur is mensen verrijken en inspireren. Door zo veel mogelijk mensen te bereiken zorg je dat de sector gezond, zelf onderhouden en inspirerend blijft.
Maaike uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:32
Beste gemeente raad, Rietveld kan bekostigd worden, neem het op in de begroting, zoiets krijg je nooit meer gerealiseerd als je het niet nu doet!
Huub Langeweg uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:29
Behoort Hal015 aan de Schieweg behouden en aanpassen ook tot de mogelijkheden? Geweldige locatie!

[reactie van het bestuur] Die optie werd zeker vaker genoemd. Maar sinds het Rietveld Theater gebruik kan maken van HAL015 van Theaternetwerk, is gebleken dat een groot deel van de typische Rietveld voorstellingen daar niet uit de verf komt. En een groot deel van het Rietveld publiek is daar ook afgehaakt. Bovendien zal HAL015 over niet al te lange tijd gesloopt worden. Over de bouw van een nieuwe culturele locatie in het kabeldistrict is nog veel onduidelijk en daar zal nog jaren overheen gaan.
Sophie uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:29
Nog minder cultuur in Delft mag toch geen optie zijn! Als jongere ben ik misschien niet de grootste doelgroep, maar wel degene die nog het langst van het rietveldtheater wil genieten. Ik hoop dan ook dat ik voor mijn leeftijdsgenoten spreek, als ik zeg dat ik denk dat theater en muziek super belangrijk zijn voor de vibe die Delft heeft, met zijn eigen cultuur. We zijn toch geen buitenwijk van Den Haag of Rotterdam 😉
Deirdre uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:28
Uiteraard optie 1. Het is zo ‘n fijne en leuke plek die zowel de binnenstad als de bredere omgeving Delft met de klein kunst verbindt. Het is een perfecte locatie zeker voor de kleinschalige amateur en professioneel producties en voorstellingen. We kunnen niet zonder het Rietveld!
Pascale Verbeeck uit Rijswijk schreef op 19 mei 2024 om 14:27
Optie 1!
Maya Levi uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:23
Optie 1. Zeker nodig.
Ellen de Vries uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:20
Delft is een snel groeiende stad met nog sneller groeiende randgemeenten. Dat vraagt om meer culturele voorzieningen ipv minder.
Een theater dat letterlijk en figuurlijk midden in de stad staat, dat onderdeel is van de community, gedragen en gemaakt wordt door de inwoners zelf, dat moet een stad koesteren. Hier hoeft de overheid niet de lead te hebben, het te regelen en te organiseren. Dat doen de burgers van Delft zelf. Dat is een enorm krachtige en duurzaam model. Als ik de gemeente was, zou ik mijn handjes dichtknijpen met de community dir het Rietveld theater draagt en dit initiatief dus zondermeer faciliteren.
Wim uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:17
Graag optie 1 uitvoeren. Er wordt al genoeg gesloten. Blijft geen cultuur over.
Jaap Nijs uit Den Hoorn schreef op 19 mei 2024 om 14:17
Zonder twijfel moet er een kleinschalig theater zoals dit blijven in Delft
Als creatieve broedplaats is het onmisbaar.!
Keuze 1 met zelfs nog een iets hogere bijdrage van de gemeente.
K v/d Struif uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:15
Optie 1!!
Marion uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:14
Optie 1! Enige goeie keus naar mijn idee!
Marijke uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:13
Als theater De Veste groter moet worden zal het naar een andere plek moeten verhuizen, Is het huidige theater dan geen plek voor het Rietveld theater?
Pelle uit Den Haag schreef op 19 mei 2024 om 14:11
Culturele vrij- en werkplaatsen als het Rietveld Theater zijn onmisbaar in een gemeente, omdat ze inwoners op verschillende manieren in contact brengen met laagdrempelige kunst- en cultuurbeoefening, en belangrijker nog, met elkaar. In die zin vervult het Rietveld Theater een belangrijke publieke functie, namelijk inwoners met elkaar verbinden. Een functie die bijvoorbeeld ook een lokale publieke omroep heeft. Een gemeente die het belang van deze functie onderkent, ondersteunt uiteraard het voortbestaan van organisaties die met, voor en door inwoners bestaan.
Fran uit Den Haag schreef op 19 mei 2024 om 14:10
Optie 1. Zeker in deze periode: laat Delft een voorbeeld zijn!
I.R uit Den Haag schreef op 19 mei 2024 om 14:09
Optie 1!
Toepa Jorens uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:06
Ook voor de burgers van Delft is amateurkunst ook kunst en heel goed voor mensen die alleen zijn of wat ouder (zie theater overdag) ik adviseer daarom de gemeenteraad te kiezen voor een ruime mogelijkheid voor behoud van de situatie waarmee we in het verleden heerlijk konden genieten van deze kunsten.
Sheila Lever uit Oegstgeest schreef op 19 mei 2024 om 14:05
Het is van GROOT belang dat juist deze intieme theaters blijven bestaan. In de eerste plaats om alle bewoners van Delft, jong en oud, de mogelijkheid te bieden dicht bij huis bijzondere kleinschalige theaterproducties te kunnen blijven bieden.
En hoe belangrijk is het om nieuwe makers een podium te kunnen bieden!! Er is al zoveel kaalslag op cultuur terwijl het zo fijn is om even te kunnen ontsnappen aan alle ellende in de wereld dat ons leven binnendringt. Ik run al 20 jaar een huistheater en dat laatste hoor ik zo vaak van de bezoekers.
Bovendien biedt plan 1 ook de mogelijkheid voor jong en oud om workshops/ lessen te volgen vlak bij huis. Dus RIETVELD moet natuurlijk blijven!!!
Margit uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:04
Uiteraard optie 1! Het Rietveldtheater is nodig in de binnenstad!
Stefan uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:04
Absoluut optie 1! Bij veel mensen in Delft is er behoefte meer podia/repetitieruimtes.
Francoise Weekenstroo uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:04
Optie 1!!!! Iets anders past niet in mijn denkraam. Het is wat mij betreft een MUST om dit soort culturele plekken te steunen. Mag en kan niet verdwijnen, zoals helaas al te veel mooie kunst en cultuur instellingen hun deuren moesten sluiten
Ez uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:04
Optie 1! Bb
Aafje uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:03
Optie 1 lijkt mij het beste, of misschien nóg beter: Hal015 behouden! Een prachtige ruimte en hier kunnen ook bands optreden. Er is in Delft geen poppodium! Een groot gemis voor zo’n grote stad…
Inge uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:03
Optie 1 natuurlijk! Een kleinschalig theater als het Rietveld met zowel een programma voor het publiek als ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van Delftenaren en/of podium kunstenaars in spe mag niet ontbreken!!!
Gekeken naar de lange termijn, een investering die zich dubbel en dwars zal terugbetalen, doordat het mensen met elkaar zal verbinden en van Delft een aantrekkelijke en bruisende stad maakt.
Marja De Roode uit Wijdewormer schreef op 19 mei 2024 om 14:03
Ik kom graag naar Delft. Juist ook door het theater. Met optie 1 blijft Delft mij als tourist zien.
Rein Bres uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 14:03
Ik denk dat optie 2 de meest reeele is. Een geluiddichte bouwkundige optie van een "doos in doos" constructie klinkt mooi, maar is in een bestaand oud gebouw vaak niet te realiseren. Een klein bouwfoutje doet alle isolatie teniet. Bovendien neemt de (lawaai)druk op dit stukje woonomgeving van de oude binnenstad erg toe. Door bezoekers en vooral door extra installaties in gevels en op daken die omgevingsgeluid gaan produceren. De ambities van het theater zijn veel te groot voor dit oude problematische gebouw, wat ook nog eens geheel ligt ingeklemd met woongebouwen rondom het binnenterrein. De bewoners hier zien de ontwikkeling met vreze en beven tegemoet! Zoek een betere locatie of stel als theater je ambities naar beneden bij! Groter is niet altijd beter!
Sara uit Rijswijk schreef op 19 mei 2024 om 14:00
Aan het einde van groep 8 de musical opvoeren, een jaar les aan de Vak afsluiten met een optreden: voor veel kinderen biedt het Rietveld het eerste echte podium. Voor alle kinderen die in het Rietveld theater de kans krijgen om op te treden, roep ik de gemeente Delft op om de verbouwing van het theater door te zetten.
Iris schreef op 19 mei 2024 om 14:00
Optie 1, heel leuk theater om beginnende artiesten, try-outs en amateur gezelschappen te zien. Zou jammer zijn als je alleen maar in overvolle de Veste voor duurdere prijzen wat kunt zien.
Ingrid Pool uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:58
Delft verdient het Rietveld theater in de binnenstad! Cultuur is een belangrijk bindmiddel, het laat meerdere perspectieven zien en houdt gezond. Het Rietveld theater levert daar een belangrijke bijdrage aan. Daarom is wat mij betreft de enige optie, optie 1.
Ellen uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:56
Dit soort unieke plekken en culturele activiteiten moeten we koesteren in een stad als Delft. En bovendien zal iedere investering hoger worden als besluiten maar uitgesteld blijven worden. Uiteraard optie 1 dus.
Joris Janssen Lok uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:53
Wat mij betreft graag Optie 1! Fijne herinneringen aan uitvoeringen en activiteiten in het Rietveld Theater, zou top zijn als deze mooie locatie op deze mooie plek kan blijven bestaan, in een gerenoveerd jasje!
Denise uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:50
Optie 1 uiteraard. Het Rietveldtheater voorziet in een grote behoefte om podiumkunsten bereikbaar te houden voor een hele brede groep mensen.
Bodine schreef op 19 mei 2024 om 13:47
Uiteraard optie 1. Bestaan van dit mooie theater wordt versterkt als we het vak doorgeven aan de toekomst. Dit doormiddel van workschops, lessen en zeker aan publiek met de mooie voorstellingen. Laat het theater weer opbloeien!
Fons uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:47
Het Rietveldtheater hoort bij Delft. Optie 1 dus voor een bruisende culturele binnenstad!
Sebas uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:45
Zowel als bezoeker als performer meerdere malen mogen genieten van unieke culturele ervaringen in het Rietveld theater. Iets wat op geen enkele ander plek in de stad mogelijk is, kan hier wel. In een land waar cultuur toch al steeds meer in het gedrang komt zou ik zeggen, behoud deze plek!
A uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:45
Optie 1
Henri De Vries uit Den Haag schreef op 19 mei 2024 om 13:44
Dag,
Als artiest zou ik zeggen: alternatief 1. Als mens en burger van deze maatschappeij: alternatief 1. Maak af waar je aan begonnen bent, zo gebeurt dat ook met het Binnenhof. Daar komt nu een regering die een kaalslag in de cultuursector zal bevorderen: ajb! Gemeente Delft doe er niet aan mee!!! en behoudt deze mooie cultuurplek die met zoveel liefde en belangeloze inzet door zoveel vrijwilligers wordt gedreven.
Carola uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:44
Het Rietveldtheater moet blijven! Snel beslissen om de kosten niet nog hoger te laten worden. Niet Lumen achterna.
Hans Broeren uit Monnickendam schreef op 19 mei 2024 om 13:42
Optie 1 is de beste oplossing.
Marina van Nuland uit Delfgauw schreef op 19 mei 2024 om 13:39
Optie 1 natuurlijk. Zo veel mooie voorstellingen daar mogen beleven. De intimiteit van het theater en de ligging in de binnenstad maken dit tot een must have voor Delft.
Paul Mekking uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:33
De gemeente zou een binnenstadtheater als het Rietveldtheater moeten koesteren. Zoveel vrijwilligers die zich inzetten voor een breed cultureel aanbod in de stad. Na 8 jaar is het tijd om de knoop door te hakken en te kiezen voor een duurzaam en toekomstbestendig Rietveldtheater.
Edith uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:32
Uiteraard optie 1. Het is zo ‘n fijne en leuke plek. Zeker voor de kleinere amateur producties. We kunnen niet zonder het Rietveld!
Dirk uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:29
De toekomst van het Rietveld Theater moet blijven bestaan. Optie 1 is de beste oplossing.
Charlotte uit Rijswijk schreef op 19 mei 2024 om 13:28
Naast de bestaande culturele kaalslag kunnen we in Delft er niet nog 1 bij hebben. Het Rietveld Theater is cruciaal!
Ellyne Wieringa uit Den Haag schreef op 19 mei 2024 om 13:27
Ik wil een sterk advies uitbrengen om voor scenario 1 te stemmen. Het Rietveld Theater hoort bij Delft en is er voor de mensen in Delft. Het Theater is deze investering meer dan waard.
Damiet van Dalsum uit Dordrecht schreef op 19 mei 2024 om 13:24
Optie 1 is het beste plan. Verbouwen en er een optimaal theatertje van maken voor kleinschalige voorstellingen voor professioneel en amateur theater.
jan rietveld uit den haag schreef op 19 mei 2024 om 13:23
Optie 1, daarvoor rijd ik er graag heen
Virginie uit Meulebrouck schreef op 19 mei 2024 om 13:21
Het Rietveld theater is onmisbaar in Delft zowel voor de artiesten als voor zijn brede publiek. Optie 1!
Renata Verloop uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:21
Het Rietveldtheater vind ik inmiddels onmisbaar voor amateurtheater en nog veel meer! Bovendien verdienen de vrijwilligers waardering voor wat ze afgelopen jaren al hebben neergezet, ik kijk daar met bewondering naar. Lieve gemeenteraad: laat het theater niet in de steek!
Marwin uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:20
Optie 1, het Rietveld is een geweldige partij om mee samen te werken, voor cultuur in de stad. En het biedt een van de meest veelzijdige programmeringen in Delft.
S.M. uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:18
Optie 1!
Martijn Lasthuizen uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:14
Na jaren van actieve en passieve tegenwerking van de gemeente is het tijd voor een positieve beslissing. Investeer als gemeente eens in cultuur en laat het rietveld theater verbouwen en toekomst klaar maken. Per jaar per inwoner is 6 miljoen niks vergeleken met de vele peperdure prestige projecten die we als stad over ons uitgestort krijgen!
Marianne uit Westland schreef op 19 mei 2024 om 13:13
Van de 3 opties zou ik de gemeente optie 1 adviseren. En mocht de gemeente raad helemaal niks willen. Dan zou ik een vierde optie willen toevoegen aan de gemeente delft.
Bouw één groot nieuw theater met een apart gebouw eraan vast waar dan het rietveld theater zich kan vestigen met haar unieke eigen sfeer.
Hans uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:13
Laat het unieke Rietveld Theater niet verloren gaan voor de Delftse binnenstad. Hoe langer er met een beslissing gewacht wordt hoe hoger de kosten worden door de voortdurende inflatie en kostenstijgingen.
Joke Overgaauw schreef op 19 mei 2024 om 13:10
Optie 1 moet het natuurlijk worden! Het Rietveldtheater moet weer het intieme culturele plekje van de stad zijn, waar prachtige voorstellingen worden gegeven en iedereen kan genieten. Het Rietveldtheater is toch de speciale plek van en voor de Delftenaren? Dat het Rietveldtheater zelf al zoveel eigen financiële bijdrage levert, moet de gemeente toch overtuigen.
Elise van Es uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:08
Uiteraard moet het Rietveld Theater blijven bestaan! In Theater De Veste kunnen de middelgrote producties hun thuis vinden en de kleinere producties horen thuis in het Rietveld Theater. Op naar optie 1!!
Janneke Breedijk uit Pijnacker schreef op 19 mei 2024 om 13:07
Op naar die renovatie, doorpakken nu. Fantastisch toch dat de binnenstad zo’n inspirerend theater rijk is, iets om trots op te zijn als gemeente.
En wij komen wel hoor, uit Pijnacker!
Myrto uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 13:04
Ik adviseer de gemeente Delft om voor optie 1 te kiezen.
Marieke Schram uit Rotterdam schreef op 19 mei 2024 om 12:57
Natuurlijk scenario 1: stop met de kaalslag van cultuur-kunsttheaters. Voor heel veel mensen is het van levensbelang dat die er zijn, ook het Rietveldtheater!!!!
Evelyn uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 12:51
Wij hebben behoefte aan kunst, expressie en vermaak!
Hoe meer verdeeldheid, stress en zorgen in de samenleving, hoe harder kunst, expressie en vermaak nodig is. Het werkt stressverlagend en verbindend!
Onderzoek heeft aangetoond dat bv kleuters die samen hebben gezongen daarna meer samenwerkingsbereidheid tonen. Meisjes 70% meer, jongens maarliefst 400% meer!
Muziek en theater vermindert klachten als zwaarmoedigheid en angst.
Dus, ajb, lekker aan de slag met dit mooie project!
Hester Bangert uit Haarlem schreef op 19 mei 2024 om 12:49
Laat het Rietveld Theater volgens plan verbouwen!
Geen uitstel!
Mieke uit Den Haag schreef op 19 mei 2024 om 12:47
Natuurlijk optie 1. !!!!
Monique Eijkenboom uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 12:46
Eens met alle onderstaande. Laat het Rietveld theater niet langer in het ongewisse (na 5-6 jaar wachten) en besluit tot spoedige verbouwing.
Naast een prachtige broedplaats voor (jonge) makers en een mooie plek voor bezoekers om laagdrempelig hiermee kennis te maken, is het ook een plek die delftenaren verbind. Alleen door 100 vrijwilligers die hier samen iets moois mogelijk maken door het theater te runnen. Dit mag niet verloren gaan.
Paul de Graaf uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 12:08
Laat het niet nóg langer duren, en laat het Rietveld Theater zijn rol in de binnenstad en in de Delftse cultuurvoorziening weer zo snel mogelijk terugkrijgen in het gerenoveerde pand! Het heeft al veel te lang geduurd!
Tamara uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 11:36
Mijn advies naar de gemeente is scenario 1 😊
Elvira van Randwijk uit Rijswijk/ Delft schreef op 19 mei 2024 om 11:09
Sinds een jaar ben ik vrijwilliger bij het Rietveld theater. Ik had niet zoveel met kunst en cultuur maar wilde iets leuks om handen hebben.
Leuke gezellige mensen ontmoeten.
Nou het Rietveld heeft mij meer dan verwacht gebracht. Allerlei soorten theater, allerlei verschillende mensen veel gezellig vrijwilligers. Maar bovenal het inzicht dat dit theater nodig is voor de ontwikkeling van tal van artiesten. En het vermaak van heel veel mensen. Het zou eeuwig zonden zijn als dit op de een of andere manier zou verdwijnen.
Janka uit Barbas schreef op 19 mei 2024 om 10:51
Een theater zoals het Rietveld is uniek. Het bruist, voor iedereen wat wils. De creativiteit van het bestuur en medewerkers is onuitputtelijk. De vrijwilligers houden van de sfeer en het doel van het theater. Kijk! Ondanks alle tegenslagen is Hal015 opgebouwd tot weer een uniek theater waar artiesten en bezoekers graag komen. Het Rietveld theater is een begrip en wordt in de binnenstad erg gemist. Het gebouw aan het Rietveld is prachtig en zal, na renovatie, weer een prachtig ontmoetingscentrum worden.
Laten we ervoor gaan!
Steven De Laet uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 10:41
Ga door met de verbouwing van het Rietveld Theater, op de huidige plek. Wacht niet langer, uitstel levert niets op. Integendeel, de kosten zullen stijgen en de periode dat we zonder theater en oefenstusio’s moeten doen wordt nóg langer.
Gerard Jellema uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 10:23
Het Rietveldtheater is een waardevolle toevoeging aan het Delftse cultuurleven, zowel op inhoud als op hoe het georganiseerd is met een zeer minimale staf en heel veel vrijwilligers. Ik heb vertrouwen in optie 1 en vind dat het RVT dit ook verdiend heeft de afgelopen jaren. Kijk hierbij ook naar hoe ze van Hal015 in korte tijd een succes hebben weten te maken.
Guus Mentink uit Delft schreef op 19 mei 2024 om 10:20
Er kan toch geen twijfel over bestaan dat er behoefte is in Delft aan een vestzaktheater en dat de huidige organisatie prima in staat is de exploitatie daarvan uit te voeren. Ik roep de raadsleden dan ook ook met de plannen onder optie 1. uit te laten voeren en niet nog een half jaar af te wachten, of erger, de plannen voor een nieuw theater helemaal te stoppen.