Rietveld Theater

Over ons

Het Rietveld Theater is opgericht in 2012 door Theaternetwerk Delft. aan het Rietveld 49. Tijdens de verbouwing heeft het Rietveld Theater een plek gevonden in HAL015 in het Kabeldistrict. Het theater is een stichting en biedt podiumkunstenaars en theatermakers een podium.

Het is grotendeels een doe-het-zelf-theater. Artiesten en programmeurs boeken hun eigen voorstellingen. Met de inzet van vrijwilligers wordt het theater gerund. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er niet altijd direct op jouw vraag of reservering wordt gereageerd. Wij vragen jouw begrip hiervoor.

adres

Voorlopig (tijdens de verbouwing):
Schieweg 15B

2627 AN Delft
info@rietveldtheater.nl

Postadres: Raam 81, 2611 LS Delft

KvK-nummer: 27293313
BTW-nummer: NL817191215B01

mogelijkheden

Er wordt gewerkt met een klein productieteam, Steven de Laet, Dunja Gasper en Tamara Kuipers, met een enorme flexibele ondernemersgeest. Zij denken alleen in mogelijkheden. Geen vraag is te gek en ze gaan ook graag in gesprek om tot een oplossing op een vraag te komen. 

Deze manier van werken heeft geleid tot mooie projecten! Zie hieronder de quote van Spinvis.

“Het Rietveld Thuis Theater zie ik eigenlijk als een soort laboratorium. Een speelplaats, letterlijk en figuurlijk. Je kunt met wilde plannen komen en er wordt serieus nagedacht hoe die te realiseren zijn. In zo’n omgeving bestaat ‘mislukken’ in wezen niet meer. Het publiek weet waarvoor het komt. Een zoektocht die overal op kan uitkomen. Het is toch verdorie net het leven zelf.”

Spinvis

Blog

Hans van der Maas is al sinds de start aan het Rietveld Theater verbonden; als programmeur van o.a. QuiteQuiet en HighLights en als tekstschrijver. Hij heeft zelfs op het podium gestaan met zijn theatergroep Maas & Hotes. Vanaf april 2023 schrijft Hans een blog waarin hij ons verhaal vertelt. Een heel bijzondere club met inmiddels 93 vrijwilligers.

Samenwerken

een belangrijk onderdeel

Het theater staat open voor samenwerking en zoekt deze vaak ook zelf op. Soms ontstaat deze, gewoon uit een vraag.

Vanaf maart 2020 is er gestart met het livestreamen van voorstellingen. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met Sterk Licht en Maas Media Rotterdam.

Sindsdien zijn er onder andere online presentatiedagen voor Bureau Frijns en Verteltheater, Vrijheidscollege’s, seminars, presentaties en personeelsbijeenkomsten voor bijvoorbeeld de gemeenten Amsterdam en Utrecht en Open Update (Eurovisiesongfestival dagjournaal) via livestreams gefaciliteerd.

lokaal

Daarnaast is het theater locatie voor festivals als Delft Fringe Festival, Blues Festival, Delft Chamber Music Festival en ondersteunt het Gluren bij de Buren.

Theatergroepen en koren vinden hun weg via repetities in de studio naar een periodiek optreden in de theaterzaal.

Het theater is ook grote voorstander van lokaal inkopen.