Ooooh… zo zit het!

hoe zit het nu eigenlijk?

Het Rietveld Theater is niet weg te denken uit de Delftse binnenstad. Maar wie zijn wij eigenlijk, en hoe werkt het hier? Als volwaardige Kleine Zaal, met een hoogwaardige licht- en geluidinstallatie en een tribune voor 95 bezoekers, bieden wij intiem, persoonlijk theater. Doorgewinterde makers, opkomende artiesten en amateurs — ze treden allemaal graag bij ons op. Wij nodigen je van harte uit te komen genieten.

Wie runt het theater eigenlijk?

Het Rietveld Theater is de thuisbasis van Theaternetwerk Delft (TnD). Deze stichting beoogt het cultuuraanbod in de stad te vergroten, de culturele sector te faciliteren en cultuurmakers en -liefhebbers samen te brengen. De stichting heeft niemand in dienst, alles wordt bedacht en uitgevoerd door vrijwilligers en zzp-ers.  

Doe-het-zelf theater

Zo’n doe-het-zelf-filosofie kom je niet elke dag tegen. TnD opereert, zoals de naam al zegt, vanuit de netwerkgedachte: wij hebben de kracht van personen hoog in het vaandel. We geloven in het zelfregulerend karakter van een organisatie. Het doe-het-zelf-principe geldt zowel vóór, als achter de schermen; voor de artiesten die zichzelf op de agenda zetten èn voor de medewerkers. Je kunt makkelijk aanhaken, als artiest of als bezoeker, maar ook als ondernemer, organisator,  huurder, partner, vrijwilliger of zzp-er. Tegelijkertijd vereist deze filosofie veel eigen initiatief: het theater draait op zelfredzaamheid en cultureel ondernemerschap. Zoveel vrijheid is even wennen, maar daagt artiesten en medewerkers uit zich te ontplooien; ze ontmoeten anderen en zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling en uitvoering van ideeën  — onder hun eigen voorwaarden en naar eigen kunnen.

De Rietveld Series

Onze vaste programmeurs bedenken verschillende series voorstellingen in allerlei theater- en muziekgenres en voor uiteenlopende doelgroepen. Ze zijn thuis in hun genres, hebben een groot netwerk en bieden kwaliteit. Daarnaast kunnen artiesten zichzelf op de agenda zetten en de zaal voor een schappelijke prijs boeken. Ongeveer de helft van alle voorstellingen komt ‘van buiten’ en zo zorgen we er voor dat het aanbod gevarieerd blijft.

Er is van alles te doen…

Het hele theater kan worden gehuurd voor masterclasses, seminars, borrels, CD-opnames en allerhande evenementen. Wij bieden top kwaliteit technische ondersteuning; zang-, dans- en theatergroepen gebruiken de ruimtes incidenteel of wekelijks voor repetities.

De toekomst?

TnD ziet het Rietveld Theater als dé innovatieve culturele hub van de regio. Zowel de programmering als het pand zelf spreken tot de verbeelding. In de toekomst hoopt TnD het theater aan te schaffen, zelf te beheren en en aanpassingen te maken, bijvoorbeeld om meer comfort en een betere klimaatbeheersing te kunnen bieden en geluidsoverlast tegen te gaan. We vormen graag een bruisend hart in de stad, waar je kunt genieten van verrassende, rake en ontroerende voorstellingen. Ons doel is je te blijven inspireren.