Obligaties

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Rietveld Donatie Obligatie

Bestaande en nieuwe relaties maken wij graag deelgenoot van de ontwikkelingen rondom het Rietveld Theater. Met de Rietveld Donatie Obligatie krijgen zij de mogelijkheid te investeren in een solide en tastbaar doel, in een theater dat kiest voor de lange termijn en duurzame groei. 
 

hoe werkt het?

Obligatiehouders verstrekken een lening aan het Rietveld Theater met een looptijd van 5 jaar. Het Rietveld Theater lost jaarlijks 20% van die lening af. Daarnaast betaalt het Rietveld Theater 4% rente over het geleende bedrag. De obligatiehouder doneert dat aflossingsbedrag en de rente aan het Rietveld Theater.

Fiscaal voordeel

Met de Donatie Obligatie overeenkomst legt u dus vast dat u eenmalig geld leent aan het Rietveld Theater, en dat u de aflossing daarvan als donatie terug geeft. Omdat u hiermee belastingtechnisch gezien een periodieke donatie doet èn het Rietveld Theater een culturele ANBI is: 

  • hanteert de belastingdienst geen drempelbedrag en is de donatie volledig aftrekbaar;
  • kunnen particulieren 125% van de jaarlijkse rente en aflossing als aftrekpost opvoeren;
  • kunnen bedrijven 150% van de jaarlijkse rente en aflossing als aftrekpost opvoeren.

Op de website van ANBI staat een rekentool die je kunt gebruiken voor jouw specifieke financiële situatie. Klik hier voor de rekentool.

Klik hier voor informatie over de culturele ANBI en jaarverslagen.

prospectus

In deze prospectus staat alles over de uitgifte van obligaties. Met uw steun kan het Rietveld Theater groeien en zich ontwikkelen. En krijgt het gebouw een upgrade naar de 21ste eeuw, met meer comfort voor de bezoeker en meer mogelijkheden voor de artiesten.