Nieuwe locatie

HAL015

Het is weer tijd voor een nieuw theaterseizoen. En behalve de programmering is deze keer ook de locatie nieuw! Je vindt ons voorlopig niet meer in het vertrouwde Rietveld Theater in de Delftse binnenstad, maar in een nieuw pop-up-theater in het creatieve Kabeldistrict aan de Schie: HAL015.
 
Verhuizing
De succesvolle crowdfunding voor de nieuwe tribune was een prachtig begin van een nieuwe fase voor het Rietveld Theater; de verbouwing van het pand en daarmee ook de verhuizing naar een tijdelijke locatie.
In de zomer en najaar heeft het productieteam met een groep vrijwilligers het theater aan het Rietveld geheel ontmanteld en verhuisd, om plaats te maken voor de grootschalige verbouwing. Begin augustus betrokken we onze pop-up locatie: HAL015 aan de Schieweg 15B. 
 
Podium HAL015 
In een voormalige fabriekshal in het creatieve Kabeldistrict met uitzicht op de Schie bouwen we sindsdien een geheel nieuw theater, met flexibel podium. Alles wat uit het oude Rietveld Theater is meeverhuisd krijgt een nieuw plekje. Er staat inmiddels een tribune, met rode en zwarte stoelen, omlijst door een truss-constructie waar de theatertechniek in wordt gehangen. De bar is klaar. Ook de oude tribune heeft op een andere manier een plek in de hal. Op het voorplein staan de oude tuinmeubelen in een vrolijk kleurtje. Het is de bedoeling dat men in HAL015 zowel de intieme Rietveld-Theater-sfeer op het podium ervaart, als de bruisende vibe van deze nieuwe locatie in het interessante Kabeldistrict.
 
Programmering
Vanuit een provisorische werkplek tussen tribunedelen, trussen, dozen, stapels hout en klusmateriaal is al voorzichtig de hand gelegd aan de programmering voor dit seizoen. Verwacht mooie, intieme voorstellingen zoals je van ons gewend bent. Maar we zijn ook van plan iets meer te experimenteren met nieuwe vormen. Door het flexibele podium zijn ook andere opstellingen mogelijk, bijvoorbeeld bandjes en volledig rondom een voorstelling zitten.
 
Hopelijk tot snel op onze tijdelijke locatie!
 
PS: Schieweg 15B ligt aan de voorkant, net voorbij de Koperen Kat en pizzatent De Pit op Drift. Dus even niet meer in de binnenstad, maar in het creatieve Kabeldistrict. Met als groot voordeel: genoeg ruimte voor de fietsen!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via het verbouwingsblog. Of meld je aan voor de nieuwsbrief.