Gastheer Albert Arnold aan het woord

Albert Arnold is een geboren en getogen Delftenaar. Hij is sinds 3,5 jaar vrijwilliger bij het theater. Eerst als barmedewerker en al snel daarna als gastheer. Hij kende de locatie al, als kind heeft hij vroeger gymnastiekles gehad in de huidige theaterzaal.

Albert is getrouwd, heeft één zoon en werkt fulltime bij een verzekeraar in Delft. Daarnaast heeft hij altijd tijd gemaakt om vrijwilligerswerk te doen. Eerst 35 jaar in de sport en nu in de cultuur en weer een beetje sport.

Jarenlang heeft hij gecoacht. Het merendeel bij het Delftse DAS, zowel Dames als Heren 1. Het overige deel als trainer/coach bij clubs in Den Haag en Rotterdam.

De combinatie van werk, vrijwilligerswerk en gezin heeft hem doen stoppen. Het kostte teveel tijd om op dat niveau mee te kunnen blijven draaien. Maar lang heeft hij niet zonder vrijwilligerswerk gezeten want de Sportraad Delft klopte bij hem aan. En dat bleek ook een goede match; twee zittingsperiodes, in totaal 8 jaar, waarin er veel nieuwe en interessante ontmoetingen hebben plaatsgevonden heeft hem veel positiviteit gebracht.

Hierna werd het tijd voor iets nieuws. Als trouwe bezoeker en vriend van Theater de Veste kreeg hij het idee om iets in de theaterwereld te doen als vrijwilliger. Gelukkig kon hij het theater met Google vinden en was er bij het eerste gesprek gelijk een klik.

De gastheer is ook in de zaal aanwezig tijdens de voorstelling, waardoor er al veel voorstellingen worden gezien. Albert heeft dan ook nog niet echt gebruik gemaakt van het voordeel dat vrijwilligers hebben, gratis naar alle voorstellingen in het theater. Hij is wel een echte muziekliefhebber en is wel eens naar dejazz geweest (gratis, 3e zondag van de maand).

Het leukste van vrijwilliger bij het theater is voor hem dat de eerste stap al positiviteit uitstraalt. Het is een vrijwilligersorganisatie. Mensen doen dit omdat ze het leuk vinden. Maar ook de diversiteit, mensen ontmoeten en helpen. Het kost wel een hele avond maar dat heeft hij er graag voor over.

Laatst had hij een ontmoeting met drie vriendinnen die een weekend in Delft waren. Een hotel op de Beestenmarkt en nog geen plannen. Ze lazen in de krant dat er die avond iets was in het theater en er nog kaarten waren. Dus drie dames uit compleet andere steden zitten dan in de zaal. Heel intiem vonden ze het. En daar heeft hij dan leuke gesprekken mee. Over dat het een school was en dat er veel veranderd is in de afgelopen 3 jaar. Hij wordt zelf ook gelijk weer enthousiast. En dat is precies waarom hij graag gastheer is.

Albert Arnold

Gastheer