De verbouwing

350000
267194

Bestuur Rietveld Theater

Verbouwing

Waarom

Het Rietveld Theater gaat spannende tijden tegemoet. Met een grootse verbouwing transformeert de gemeente Delft het pand aan het Rietveld 49 van een oude-school-met-theaterfunctie naar een volwaardig Huis voor Podiumkunsten. Geluidsoverlast, klimaatbeheersing, sanitair en achterstallig onderhoud worden rigoureus aangepakt. Het publiek kan rekenen op betere toegankelijkheid en meer comfort. Bestaat het huidige theater uit een theaterzaal, een repetitieruimte en een foyer; in het vernieuwde pand exploiteert het Rietveld Theater eveneens de kleine zaal op de eerste verdieping en twee extra repetitiestudio’s.  Het resultaat is een volwaardig, toekomstbestendig pand voor podiumkunsten èn daarmee een geweldige uitbreiding van de faciliteiten en mogelijkheden van het Rietveld Theater.
 
Het Rietveld Theater is hier ontzettend blij mee! Het gehele team van vrijwilligers, zzp-ers, cultureel ondernemers en artiesten staat te popelen om de handen uit de mouwen te steken. 
 
Maar, hoewel de gemeente een fors bedrag in de verbouwing investeert, blijft er nog een behoorlijke klus te klaren voor het theater zelf. De gemeente bekostigt namelijk niet alle aspecten van deze grootse transformatie. Het Rietveld Theater heeft extra budget nodig voor onder andere twee tribunes, voor LED-verlichting in de beide zalen, voor de inrichting van de zalen, de studio’s en de kleedkamers, voor meubilair in de foyer en mogelijkerwijs voor een overdekte serre in de stadstuin.
 
In een groeiende stad als Delft waar de bevolking de komende jaren explosief toeneemt, is behoefte aan een podium met laboratoriumfunctie, waar men kan experimenteren, dat flexibel genoeg is om in te spelen op actualiteiten en een snel veranderende wereld. Waar artiesten van vandaag en morgen kunnen leren, groeien en uitproberen.
 
Gemeente Delft heeft de wens uitgesproken te voorzien in een rijker podiumkunsten-aanbod in Delft en meer amateur- en semiprofessionele artiesten de kans te geven om voorstellingen te presenteren. De uitbreiding en verbetering van het Rietveld Theater past dan ook geheel in deze plannen.

wat nodig

Na de verbouwing beoogt het Rietveld Theater met 2 theaterzalen en 3 oefenruimtes, dé innovatieve culturele hub van Delft en de regio te zijn; een interessant podium voor aanstormend talent en kleine-zaal-artiesten dat een breed publiek laat kennismaken met innovatieve, experimentele en kleinschalige podiumkunsten. 
De ruimtes in het pand zijn multifunctioneel en geschikt voor verschillende soorten gebruik en per dagdeel te huur voor repetities, workshops, presentaties en voorstellingen. Het gezellige, laagdrempelige karakter van het huidige pand blijft bewaard, zodat podiumkunstenaars, publiek en vrijwilligers zich er thuis blijven voelen. 
 
Wil je de ontwikkelingen van het Rietveld Theater financieel steunen?
In totaal is een bedrag van € 350.000 nodig. Lees in het investeringsoverzicht waar we dat voor nodig hebben. 

Hoe

Voor de verbouwing zetten wij  verschillende manieren in om geld te werven:

anbi-gegevens

Naam instelling: Stichting Rietveld Theater
Fiscaal nummer: 8171.91.215
Contactgegevens: info@rietveldtheater.nl
Adres: Rietveld 49, 2611 LH Delft