Coronavirus

Update na persconferentie 13 oktober

Wij stonden vandaag (14 oktober) voor een lastige keuze. Er mogen maximaal 30 personen in een theater. YES! was onze eerste reactie. Dat is al ons maximum dus er verandert niet veel, behalve dat onze bar dicht moet. Maar er is om ons heen heel veel veranderd sinds de persconferentie. Grotere collega-theaters kunnen niet draaien op 30 bezoekers moeten dicht. Ook horeca-ondernemers moeten hun deuren sluiten. Verkeersbewegingen moeten geminimaliseerd worden. De besmettingsgraad is hoog. Is het dan wel ethisch verantwoord om voorstellingen met publiek door te laten gaan?

De hele ochtend hebben wij met ons productieteam alle opties en alle, ook moeilijke, vragen en gevolgen de revue laten passeren. Is het veilig genoeg? Voor publiek, artiesten en voor medewerkers? Geven we het juiste signaal af? Kunnen wij wel open blijven zonder baromzet? Aan de andere kant zijn wij ook locatie voor Cultuurbarbaren, een kinderfestival in de herfstvakantie waaraan wij meedoen met 11 voorstellingen. Andere voorstellingen zijn al meermaals verplaatst. Artiesten waren blij dat ze weer mochten optreden en wij hameren al jaren op cultureel ondernemerschap.

Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt: Ons hart is cultuur. En als we dan open mogen voor maximaal 30 personen zonder bar, dan doen we dat. Veilig op afstand, met extra ventilatie, mondkapjes op als je niet zit. In ieder geval tot aan 27 oktober, wanneer de huidige maatregelen worden geëvalueerd. Zo houden we artiesten en technici aan het werk, het publiek en onze de medewerkers betrokken, en de cultuur levend tot betere tijden aanbreken.

Algemene informatie

Wij vinden de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk. Wij nemen dan ook de nodige maatregelen om de mogelijkheid tot besmetting met het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. Het Rietveld Theater volgt de richtlijnen en aanwijzingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wij vragen jou hetzelfde te doen. Bedenk bij verkoudheid, hoesten of koorts of een bezoek aan ons theater verstandig is.

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding te voorkomen zijn:
– Was je handen regelmatig met water en zeep
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes
– Schud geen handen

Bij jouw bezoek stellen wij een aantal gezondheidsvragen. Deze informatie wordt alleen gebruikt bij een eventueel bronnenonderzoek van de GGD en wordt automatisch na 14 dagen verwijderd.

Het aantal bezoekers in de zaal is gemaximeerd op basis van de 1,5 meter regel en de nieuwe maatregelen van 13 oktober: 30 bezoekers. De bar is gesloten.

Op 30 september en 13 oktober gaf de overheid een dringend advies om een mondkapje te dragen in een openbare ruimte als je niet op een vaste plek zit. In het theater geldt hetzelfde advies. Indien gewenst zijn er mondkapjes om te gebruiken.

Op de website van het RIVM lees je meer over het coronavirus en de preventiemaatregelen.

Kaarten annuleren?
Het Rietveld Theater hanteert de reguliere bezoekersvoorwaarden bij het retourneren van toegangskaarten.