Corona

Corona en een theaterbezoek

Met ingang van 26 januari 2022 is het theater weer geopend onder voorwaarde van de geldende coronamaatregelen.

algemeen

Wij vinden de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk. Wij nemen dan ook de nodige maatregelen om de mogelijkheid tot besmetting met het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken.

Het Rietveld Theater volgt de richtlijnen en aanwijzingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wij vragen jou hetzelfde te doen. Bedenk bij verkoudheid, hoesten of koorts of een bezoek aan ons theater verstandig is.

Indien door coronamaatregelen voorstellingen komen te vervallen of verplaatst, sturen wij alle kaartkopers een email met de mogelijkheid tot het terugstorten van het aankoopbedrag of akkoord gaan met een nieuwe datum.

Maatregelen

Basis

Bij alle voorstellingen en activiteiten in het theater gelden vanaf 26 januari 2021 de volgende coronamaatregelen:

  • houd 1,5 meter afstand
  • alleen toegang met een coronatoegangsbewijs
  • draag een mondkapje behalve als je zit

Kaartkopers worden hiervan op de hoogte gesteld. Volg de aanwijzingen van onze gastheren en -vrouwen.

coronabewijs

Bij binnenkomst in het theater scannen wij je ‘coronatoegangsbewijs’. Via de CoronaCheck-app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Download eerst de CoronaCheck-app.

De QR-code is je coronatoegangsbewijs. Vergeet niet om ook een legitimatiebewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt namelijk de gegevens van het legitimatiebewijs met die van het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone, dan kun je het coronabewijs ook geprint meenemen. Daarnaast is een brief van huistarts of GGD en het gele vaccinatieboekje geldig als coronabewijs.

Heb je nog vragen omtrent je coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl

Zonder QR-code krijgt u geen toegang tot het theater. Wel al een kaartje gekocht? Stuur dan een mail naar kassa@rietveldtheater.nl.

Wij vragen ook onze medewerkers en artiesten een QR-code te laten zien.

BAR

De bar is tijdens de voorstellingen die overdag plaatsvinden geopend.

aantal bezoekers

Vanaf 28 november 2021 mogen er maximaal 34 bezoekers in de zaal. De theaterzaal heeft sinds oktober 2021 een nieuw ventilatiesysteem.

annuleren | verplaatsen voorstelling

Indien wij genoodzaakt zijn om n.a.v. de coronamaatregelen een voorstelling te annuleren, dan ontvangt iedereen het bedrag van de ticket automatisch retour.

Bij het verplaatsen van een voorstelling ontvangt iedereen die een ticket heeft gekocht een mail met de keuze voor verplaatsen of geld retour.

rivm

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding te voorkomen zijn:
– Was je handen regelmatig met water en zeep
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes

Op de website van het RIVM lees je meer over het coronavirus en de preventiemaatregelen.