Vacature │gastheer / gastvrouw

Voor de functie als gastheer/gastvrouw in het Rietveld Theater zijn we op zoek naar een persoon die voldoet aan onderstaand profiel. Het allerbelangrijkste is dat je enthousiast bent over het Rietveld Theater en dat ook kan uitdragen naar de artiesten en de gasten van het theater.

Kenmerken

  • Representatief
  • Niet verlegen, mensen durven aan en toe te spreken
  • Goed Nederlands en Engels kunnen spreken
  • Eigen maken van alle informatie over het Rietveld Theater
  • Grote groepen mensen kunnen en durven toe te spreken
  • Aanspreekpunt van het Rietveld Theater

Werkzaamheden

De gastheer/gastvrouw moet een uur voordat de voorstelling begint in het theater zijn om de artiesten wegwijs te maken in het theater. De artiesten krijgen koffie/thee aangeboden en je vraagt of er speciale wensen zijn voor die avond. Ook wordt er aan de artiest gevraagd of ze door jou aangekondigd willen worden aan het begin van de voorstelling of dat ze dit zelf doen.  Daarna ga je naar de ingang om er op te letten dat alle fietsen achter in de tuin geplaatst worden en aan de gasten aan te geven waar de kassa, de garderobe, foyer en de zaal is. Zodra de gasten allemaal binnen zijn ga je naar de foyer om aan te kondigen dat de voorstelling gaat beginnen en je geeft eventuele speciale wensen aan van de artiest(en) die optreden. Als je de voorstelling niet aankondigt zeg je in de foyer ook gelijk dat de telefoons uit moeten en dat niemand de voorstelling mag verlaten tot aan de pauze, als je de voorstelling wel aankondigt dan zeg je dit in de zaal. Daarna ga je naar de deur van het theater om de kaartjes van de bezoekers in ontvangst te nemen. Bij start van de voorstelling doe je de deur en de gordijnen dicht. Tijdens de voorstelling ben je aanwezig in de zaal als aanspreekpunt voor de artiesten en de gasten van het theater. In de pauze geef je aan dat de mensen een drankje kunnen drinken in de foyer en dat als ze vragen hebben dat ze zich kunnen wenden tot jou. Rokers kunnen in de tuin een sigaret roken en niet voor de ingang van het theater. Ook probeer je een praatje te maken met de gasten. Na de pauze geef je aan dat de mensen zich weer naar de zaal kunnen begeven. Aan het einde van de voorstelling sluit je de avond af. Je bedankt de artiesten en vertelt nog wat over de aankomende voorstellingen in het Rietveld Theater. Je bedankt ook de gasten dat ze zijn gekomen en nodigt ze uit om nog even na te praten in de foyer. Eventueel als de artiest het wil kan je aangeven dat er mogelijkheid is voor een meet en greet met de artiest van die avond. Als mensen het theater verlaten geef je nog even aan dat er ook mensen om het theater heen wonen en dat het fijn is als de overlast tot een minimum beperkt blijft. Dus niet meer napraten en/of roken voor de ingang maar ook gewoon in de tuin van het theater. Als alle gasten weg zijn wacht je totdat de bar klaar is, of je helpt de barmedewerkers nog even indien nodig, en dan verlaten jullie gezamenlijk het theater.

Aanspreekpunt

Coördinator voor deze functie is Madeleine Kuipers. Voor aanmelden, vragen en/of opmerkingen kun je een mail sturen madeleine@rietveldtheater.nl of telefonisch contact opnemen via 06-41272461. Of meld je direct aan om eens kennis te komen maken.