Vrijwilligers

Het theater wordt volledig gerund door vrijwilligers, inmiddels al 80! En het gaat zo goed dat er altijd nieuwe collega’s welkom zijn. Lijkt het je leuk om in een creatieve omgeving te werken met gezellige collega’s, waar je kunt groeien in je functie, waar je gratis naar alle voorstellingen mag en waar je je eigen diensten kunt inroosteren? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden en meld je aan.

Wat doet een vrijwilliger bij het theater?

Eigenlijk alles. Alle functies binnen het theater worden (ook) door vrijwilligers uitgevoerd. Zowel tijdens de voorstellingen maar ook alle werkzaamheden achter de schermen.

Alleen vrijwilligers, word je dan in het diepe gegooid?

Nee, natuurlijk niet. Voor alle functies is er een coördinator. Dit zijn ook vrijwilligers maar met meer verantwoordelijkheden en veelal aantoonbare ervaring en kennis. Ben je een nieuwe collega? Dan wordt je door de betreffende coördinator ingewerkt.

Hoe vaak?

Als vrijwilliger bepaal je zelf wanneer je werkt. Voor bijvoorbeeld de functies tijdens voorstellingen is er een online rooster waarvoor je je kunt inschrijven. Geen druk, je bepaalt het zelf. Het is voor de routine en de continuïteit van het theater wel van belang dat je in ieder geval 2 diensten per maand draait.

Wie?

Iedereen die cultuur en het theater een warm hart toedraagt. Jong en oud. Mensen die op zoek zijn naar leuke tijdsbesteding, veel collega’s en sociale contacten.

Tegenprestatie?

Natuurlijk wordt de inzet van vrijwilligers beloond. Je mag gratis naar alle voorstellingen in het theater (tenzij uitverkocht). Voor sommige functies worden trainingen gegeven, zodat je ook kunt groeien in je functie. En ben je zelf een theatermaker? Dan krijg je ook korting op de huur van het theater. Om elkaar beter te leren kennen wordt er regelmatig iets leuks georganiseerd.

Waar kan ik mij aanmelden?

Klik op onderstaande button en vul het formulier in. Je wordt door vrijwilligerscoördinator Ingrid Pool uitgenodigd voor een wederzijds kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt gekeken welke functie het beste bij je past. Hierna word je ingewerkt in jouw functie en ben je een nieuwe collega. Simpel toch?

Aanmelden vrijwilliger
Rietveld Theater