Fred Leeflang | Rietveld EXPO

Square

In Natuurbeleving verwondert Fred zich over de schoonheid van het leven in de natuur en desolate urbane omgeving. Zijn foto’s zijn vaak abstract, vanuit laag standpunt genomen, met veel felle kleuren en aandacht voor contrast, ritme en patronen. 

Van 14 september tot 14 december | gratis toegang |  De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het theater en eventueel op afspraak: expo@rietveldtheater.nl | Alle foto’s zijn te koop.

Lage standpunten vindt hij gaaf; hij ligt graag met de camera op de grond zodat hij een kabouterperspectief krijgt. Lange sluitertijden met grijsfilter, sluitertijden van 2 minuten met belichting vindt hij ook mooi. Hij speelt graag met lichtinvallen, scherpte, felle kleuren eventueel gecombineerd met grijs en vage achtergronden. Door zijn camera-obsessie ziet hij de wereld nu heel anders, veel intenser. Wat hij vroeger als kind had met geluiden opnemen in de buitenwereld, gewapend met een DAT- recorder, heeft hij nu met beelden; dat is niet anders. Ook maakte hij vroeger 3D- foto’s met een zelf gemaakt kastje, 1 dia voor het linker oog en 1 dia voor het rechter. Met twee losse viewers kon hij 3D verkrijgen als hij de plaatjes recht voor zijn ogen had staan, dat werkte perfect. Elk moment dat hij oppakt met zijn ogen ziet hij op camera perfect terug op zijn CCD- chip (de lichtgevoelige beeldplaat). Soms plakt hij ook tientallen foto’s aan elkaar vast om 1 grote Panorama te maken of 360 graden foto’s.

De bijgevoegde foto: Bogen in verval, 60 x 40 cm (genomen in Silves, Portugal 2016) 

Geef een reactie