Songs of the Mystic from Indian traditions | Samhita Mundkur & Zangam koor | Spice Up Your Life ☼

  • 19 november 2017
    15:00 - 17:00

Dit concert dompelt de luisteraar onder in muziek uit de mystieke, devotionele en spirituele tradities uit India. Samhita Mundkur en het koor Zangam zingen deze eeuwenoude liederen uit klassieke, populaire en volksmuziekstijlen in verschillende Indiase talen. De selectie omvat bhajans, traditionele soefi- en Baulliederen en gedichten van bekende mysici als Kabir, Mirabai en Tukaram met ieder hun eigen sfeer en smaak.

Zangeres en docente Samhita Mundkur is gespecialiseerd in Indiase klassieke en traditionele muziek. Zij is dirigent van Zangam en maakt tevens nieuwe arrangementen en composities.

Het unieke Indiaas/Hindoestaanse koor Zangam is ontstaan in 2013 door een project van Korzo. De zangers zijn Nederlanders met een Indiase/Hindoestaanse achtergrond, afkomstig uit heel Nederland. Inmiddels is het een zelfstandig koor dat regelmatig meedoet aan grootse producties met zang, dans en live muziek. Het koor werkte het afgelopen jaar mee aan de uitvoering van de opera Satyagraha van Philip Glass en aan Sacred Songs The Hague. De naam Zangam combineert het Nederlandse ‘zang’ en het Indiase ‘sangam’, dat in het Hindi ‘samenkomen’ of ‘fusie’ betekent.

Meer informatie: zangamkoor@gmail.com en facebook.com/zangamkoor

Bij het concert serveren de dames van Diwali Box Indiase hapjes, soulfood dat vaak in tempels wordt geserveerd.