Benefietvoorstelling | Singer-songwriterfestival | Fundraiser Eventz

  • 21 oktober 2017
    13:00 - 17:30

Op zaterdagmiddag 21 oktober organiseert Fundraiser Eventz in samenwerking met het Rietveld Theater in Delft de eerste editie van het Singer-/Songwriter Festival. We zijn er trots op dat we een fantastische line-up kunnen presenteren: 

Clean Pete

Twee zielen, één gedachte. Een voor de hand liggende veronderstelling als je de tweeling Loes en Renee Wijnhoven hoort. Dat hun Nederlandstalige folkpop zou matchen met de electro-achtergrond van producer Arne van Petegem leek minder logisch. Toch kwamen de overeenkomsten snel aan het licht in de Antwerpse thuisstudio van Arne.

Het album “Aan het licht” kwam in 2015 uit en is de opvolger van het debuut “Al zeg ik het zelf” uit 2014, waarmee de tweeling op de festivals als Noorderslag, Crossing Border en De Parade speelde.

Een nieuw album met meer cello, meer gitaar, maar nog steeds die prachtige liedjes. Liedjes over verhuizen, slapen, wantrouwen en ‘de moeilijke tweede’. Zo moeilijk werd het niet. Loes en Renee gingen het experiment aan, schaafden en schuurden meer dan ooit aan de liedjes. En met prachtig resultaat.

Dit jaar touren ze door het hele land en spelen ze in uitverkochte zalen als TivoliVredenburg en Chassé. Eind 2017 komt het derde album van de zusjes uit.

http://www.cleanpete.nl
https://www.facebook.com/CleanPete
https://play.spotify.com/artist/2dAA5CkO4PeMVmOXxrsl38

Marike Jager

Marike Jager is een eigenzinnige singer/songwriter die zich keer op keer bewijst. “Een aanwinst voor de popmuziek” aldus de Volkskrant. Ze won al de Grote Prijs van Nederland, stond op Lowlands en werd vier maal genomineerd voor een Edison.

Velen leerden Marike kennen door haar Beatles cover ‘Come Together’ in DWDD. Ook presenteerde ze voor VPRO televisie (Lowlands, Zwarte Cross). Ze werkte eerder met theatermakers en orkesten, nam een duet op met de Canadese songwriter Ron Sexsmith en tourde onlangs nog door het land met een hiphopdanser voor de Dansdagen.

Marike heeft haar eigen platenlabel, is dol op hardlopen, Gretsch gitaren, polaroids en vinyl. Ze is moeder van twee zoons.

http://marikejager.com/
https://play.spotify.com/artist/1DvjWYF9T7H6CuQ7udKLYF

T.B. Florusse

T.B. (Thomas) Florusse studeerde Songwriting aan de Zadkine Popacademie in Rotterdam en raakte geïnspireerd door songwriters als Tom Waits, Jackson Browne, Andrew Gold en Dan Fogelberg.

In mei 2013 debuteerde hij met de EP Ever Changing Colors en in 2014 werd Thomas genomineerd voor twee THISS-Awards; “Best Recorded Performance (Piano & Vocal)” voor zijn liedje I Am Your Ground en “Best Concept Music Video” voor de korte documentaire over de release van Ever Changing Colors. In januari 2015 bracht Thomas zijn tweede EP Smoke and Mirrors uit.

In de afgelopen jaren werkte T.B. Florusse als songwriter, toetsenist en producer samen met een verscheidenheid aan bands en artiesten en schreef hij in 2013 het nummer Little Bad Day met songwriter Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid, Anouk, Krystl e.a.)

Op 20 mei 2016 verscheen de eerste volledige plaat A Different Man op alle online muziekdiensten en haalde diezelfde dag nog een 52ste notering in de iTunes Album Top-100 voor Nederland.

T.B. Florusse gaat momenteel de podia langs ter promotie van zijn album en houdt zich ondertussen bezig met het schrijven en produceren van nieuwe muziek. In het voorjaar van 2017 verschijnt een nieuwe online EP, die de titel Coming Back to Life zal dragen.

http://www.thomasflorusse.com
https://www.facebook.com/tbflorusse
https://play.spotify.com/artist/0wohaj8usP0mKFtwf5XB1m

Celeste Liberty

Deze 20-jarige singer-/songwriter speelt gevoelige luisterliedjes, geïnspireerd door Taylor Swift, Ed Sheeran, Nina Nesbitt en Gabrielle Aplin. Al eerder stond zij op festivals als Big Rivers en op diverse andere podia in het land. Het schrijven van nummers dient voor haar als een uitlaatklep en ze hoopt met haar muziek mensen te bereiken.

Eind 2016 kwam haar EP “Everchanging Stories” uit.

https://www.facebook.com/celestelibertymusic
https://play.spotify.com/artist/5X7yrgmwqYthyQOXtdfc4N

DJ Popta

DJ Popta draait al sinds 1996 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdige muziekliefhebber met diepgaande kennis van alles waar een groove in zit. Tegenwoordig kun je hem een mix horen draaien van jazz, hip-hop, soul en deep-house en heeft hij menig etablissement mogen vergasten op zijn heerlijk dansbare afro-blend.

Hij heeft zijn reputatie kunnen waarmaken in o.a. Troubadour, Newscafe en Buckshot in Groningen, Cafe de Kroeg, Luthers en Barrio Habanna in Arnhem, Cafe Sterre en Lux in Nijmegen en Klein Berlijn in Utrecht. Daarnaast is hij regelmatig terug te vinden op evenementen door het hele land.

http://www.djpopta.nl
https://www.facebook.com/DjPopta
https://www.mixcloud.com/djpopta
Naast de bovenstaande artiesten zullen er diverse activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, waaronder schminken, verkleden, knutselen en een clown.


Fundraiser Eventz organiseert evenementen waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan het goede doel. Wij doen dit belangeloos en zijn sterk afhankelijk van de inzet en goede wil van vrijwilligers, overheid, bedrijfsleven en artiesten. Onze motivatie is simpel; “de wereld een beetje mooier maken”.

http://www.fundraisereventz.nl

De opbrengst van dit evenement zal worden geschonken aan stichting Opkikker.

Stichting Opkikker verrast zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje.

http://www.opkikker.nl