QuiteQuiet | The Lasses & Kathryn Claire, Dutch Cassidy, Stan Vreeken ☼

  • 8 maart 2018
    20:30 - 22:30

QuiteQuiet staat voor luistermuziek voor een muisstil publiek. In een sfeervol decor, met mooi licht en goed geluid. Het enige wat je hoort is vallende spelden en prachtige muziek.

The Lasses & Kathryn Claire

Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses en hun Amerikaanse vriendin Kathryn Claire. Na een toevallige ontmoeting in een Ierse pub in Amsterdam besloten de vrouwen samen door Amerika te touren. Een Nederlandse tournee volgde al gauw. Inmiddels zijn Margot, Kathryn en Sophie al negen tours (Japan, Amerika, Nederland, Duitsland) en één album (“Een parel voor de folk” – OOR) verder. Naast eigen werk spelen The Lasses en Kathryn Claire de mooiste traditionals uit het Ierse, Schotse en Amerikaanse folkrepertoire. 

Dutch Cassidy

In de keuken van muzikale topchefs als John Hiatt, Jason Isbell, Warren Zevon en Loudon Wainwright III componeert de Nederlandse singer-songwriter Dutch Cassidy zijn eigen knapperig gebakken muzikale maaltijden. Dampend geserveerd aan een naar country en rock ’n roll hunkerend publiek.

Dutch Cassidy verkende de afgelopen 25 jaar verschillende stijlen, zoals metal, hiphop, gitaarrock en de Hollandse smartlap, maar hij verloor zijn hart voorgoed aan de country. Binnen dat genre schrijft hij hartverscheurende songs waarvan hij er in 2015 vier op de EP ‘Albumette’ zette.

Op zijn erelijst staan optredens op zo’n beetje alle Nederlandse podia, van gezellige buurtkroegen tot aan Tivoli en Paradiso. In augustus 2016 ontving Dutch Cassidy de ArtistSignal Top Artist Award en momenteel werkt de singer-songwriter aan een nieuw album. Zet je daarop weer schrap voor een smeuïge mix van gepeperde country en gekruide rock ’n roll. Houd Dutch Cassidy in de gaten!

Stan Vreken

Als zanger en liedjesschrijver Stan Vreeken (1985) een halve eeuw eerder geboren zou zijn – en als hij was opgegroeid in New York – dan had hij vast en zeker een kantoortje gehad in The Brill Building, het beroemde gebouw aan Broadway waar tekstschrijvers en componisten dag-in-dag-uit werkten aan hun uitgebreide repertoire. Stan Vreeken werd echter geboren in de twintigste eeuw, in Zaandam. Daar begon hij op de middelbare school met het schrijven en spelen van zijn eigen liedjes in de band Vorago, met wie hij twee cd’s opnam en op jonge leeftijd al in zalen als Paradiso, de Melkweg en Patronaat speelde. Na de middelbare school zocht Stan muzikale verdieping en begon een studie als zanger op de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2011 afstudeerde. In datzelfde jaar formeerde hij een nieuwe band, The Big Hunger, met wie hij in 2014 het album Ways to Waste Time uitbracht en in het televisieprogramma De Wereld Draait Door optrad.