Katell Chevalier ☼

Square
  • 22 juni 2017
    20:30 - 22:30

Tijdens de blind auditions van The Voice of Holland veroorzaakte de Frans-Nederlandse Katell een sensatie met haar krachtige versie van Stromae’s ‘Formidable’. Ruim 2,9 miljoen kijkers van ‘The Voice of Holland’ zagen hoe zij binnen no-time alle stoelen wist te laten omdraaien, met een staande ovatie van de jury tot gevolg. Inmiddels heeft haar auditie op Youtube al ruim 267.000 weergaves en ook in de media is haar performance niet onopgemerkt gebleven:

Lindanieuws: Prachtig: Katell doet ‘Formidable’ auditie in The Voice of Holland
RTL Nieuws: De beste auditie uit The Voice: Formidable
AD.nl: Frans-Nederlandse Katell blaast jury The Voice omver met Formidable
EditieNL:Katell verovert TVOH met Frans nummer
Flair Online:Wow, was dit de beste auditie in The Voice of Holland?

Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, is geboren in Frankrijk. Ze is deels in Nederland en deels in Frankrijk opgegroeid. In 2006 verhuisde ze van Parijs naar Enschede om te studeren aan het ArtEZ Conservatorium. “Ze heeft uitstraling en flair, een echte toneelpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en zingt ook voor het publiek”, zo oordeelde de jury over Katell, toen ze eerste werd op het Concours de la Chanson 2010 van de Alliance Française. Een paar maanden later studeerde ze af aan het Conservatorium.

In 2012 bracht ze haar eerste EP uit “Emmène-moi”, een plaat met 5 fabelachtige nummers. Op haar album, uitgebracht eind november 2014, deelt Katell 11 prachtige artisjokblaadjes met de luisteraar. De naam van het album ‘Coeur d’artichaut’ – artisjokkenhart –  is een Franse uitdrukking die verwijst naar een gevoelig persoon. Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop die ze samen met haar band in theaters uitvoert. In juli 2015 bracht ze haar single uit: Vite Vite!, Katell’s lofzang over de Tour de France.