• 21 januari 2018
    15:00 - 16:00

Betoverend verhaal met muziek, beeldende kunst en theater ‘live’ voor je ogen versmolten tot animatiefilm, op een groot scherm geprojecteerd met toverlantaarns.

Ko met de vlo, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit… een terroriserende plaag voor het hele huishouden! Een geestig, ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop. Een unieke belevenis voor jong en oud.

LICHTBENDE brengt met live animaties licht tot leven. Een samensmelting van beeldende kunst, muziek en theater. Met oude toverlantaarns gecombineerd met live (nieuwe) muziek maakt Lichtbende sinds 2010 licht-kunst-voorstellingen. Authentiek en eerlijk muzikaal lichttheater, met veel vakmanschap en liefde gemaakt.
Verhalen zonder woorden, die worden opgebouwd uit magische toverlantaarnbeelden op een gigantisch scherm, zodat het naadloos aansluit op de live gespeelde muziek. Je ziet met eigen ogen hoe de voorstelling gemaakt wordt, de kunstenaars zitten en spelen zelf voor het projectiescherm.

De poëtisch associatieve voorstellingen van Lichtbende vormen een vaste waarde op gerenommeerde internationale podia over de wereld.

Door terug te grijpen naar de oervorm van de audiovisuele media, maakt Lichtbende de magie van het ontstaan van lichtbeelden inventief zichtbaar. De toverlantaarn is de filmprojector avant la lettre, uitgevonden in 1659 door de Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens.