• 4 februari 2018
    15:00 - 16:00

Poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit.

Heb jij wel eens gezwommen in de grote oceaan?
Ben jij wel eens oneindig ver op reis geweest?
Heb jij wel eens een echte piraat ontmoet?
En kun je mij daarover vertellen?

Ik ben geen gewoon meisje. Maar mijn moeder is wel een hele gewone moeder. Ze is mooi en lief en zingt prachtige liedjes over de zee. ’s Avonds heb ik de mooiste dromen, over wonderlijke zeewezens en eindeloze golven.

Ik wil niets liever dan zwemmen in de zee. Het voelt als mijn thuis.
Vanuit mijn badkuip op zolder denk ik na over hoe het daar buiten is.
Waarom houdt mijn moeder me toch weg bij de zee?
Eén ding weet ik zeker: die reusachtige blauwgroene golven hebben er alles mee te maken…

En Lelie, een dappere kleine zeemeermin, duikt in zee. Op haar reis beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren, zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan.

Mijn kleine zeemeermin (4+) is een poëtische muziektheatervoorstelling over liefde, moed, de zoektocht naar je roots en het vormen van je eigen identiteit. Grappig, spannend en ontroerend. Met live harp muziek van Mai Flesseman en zang door Eva van den Bosch i.s.m het Amstelveens Poppentheater. Een familievoorstelling voor iedereen vanaf vier jaar.

Muziektheatermaker Eva van den Bosch heeft een prachtige zangstem waarmee ze de harten van haar publiek, zowel kind als volwassene, telkens weer verovert. Haar voorstellingen kenmerken zich naast haar zang door sterke beelden, een grote dosis humor, ontroering en taalkunst. Muziek en gesproken woord zijn in haar werk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

‘Als jullie je fantasie gebruiken, zal ik zorgen dat we die ook echt nodig hebben’ zei een van Eva’s grote inspiratiebronnen Jozef van den Berg eens. En dat is precies wat Eva doet. Eva is in staat om samen met haar publiek een uur lang een andere wereld te creëren. Haar voorstellingen kennen altijd een gelaagdheid, waardoor naast een prachtig verhaal ook op subtiele wijze belangrijke levenslessen de revue passeren.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.