Jong QuiteQuiet │ Volg de talenten naar de finale! ☼

  • 18 maart 2016
    20:30 - 22:00

Jong QuiteQuiet biedt steeds zes jonge, talentvolle singer-songwriters de kans zich te presenteren. Onderweg spelen ze eigen nummers, krijgen ze opdrachten van een deskundige jury en worden ze op alle gebieden gecoacht. Vaste juryleden zijn Petra Eckhart (jazzmuzikant en recensent Zinesters), Michel Ebben (docent en singer-songwriter) en Hans van der Maas (programmeur QuiteQuiet en recensent OOR). Uiteindelijk is er één winnaar, de andere vijf eindigen als tweede.

Sterre-Weldring jqqSterre Weldring
Muziek maken is heel belangrijk voor haar: “Het is voor mij een manier om gebeurtenissen uit mijn leven te verwerken, om er beter mee om te kunnen gaan. Daarnaast vind ik dat muziek de wereld een stukje mooier maakt. Ook haal ik heel veel plezier uit muziek maken, of het op een podium is of in mijn slaapkamer”

Wouter-Mol jqqWouter Mol
“Ik verwacht een inspirerende periode met veel mogelijkheden tot optreden. Ik hoop via coaching mijn kwaliteiten te kunnen versterken en erachter te komen hoe ik aan mijn zwakke kanten kan werken”.

Daphne-van-der-Putte-jqqDaphne van der Putte
Ze is 20 jaar en komt uit Den Haag: Daphne van der Putte is de derde deelnemer aan de vijfde serie van Jong QuiteQuiet in Delft. “Ik ben eigenlijk mijn hele leven lang al bezig. Ik zat als peuter al op muziekles, maar vanaf mijn 13de ben ik gaan zingen in een band, en dat doe ik nog steeds”.

Jona-Liesting jqqJona Liesting
Jona Liesting is zanger/gitarist van de Leidse band The Sue. Maar vanaf vrijdag 18 maart as. betreedt de 18-jarige muzikant het podium als singer-songwriter. Gewapend met alleen zijn stem en zijn gitaar. Wat hij wil is duidelijk: “Ik wil een eigen plaat opnemen en gaan reizen om de wereld te zien en muziek te maken”.

Floortje Prins jqqFloortje Prins
Een thuiswedstrijd voor Floortje Prins, want de 16-jarige singer-songwriter komt uit Delft. “Ik verwacht dat ik er een mooie ervaring bij zal krijgen. Ik ben heel benieuwd naar wat mensen die ook echt wat van muziek weten van mijn muziek vinden”.

Tara-Pasveer jqqTara Pasveer
Uit Den Haag komt de bijna 16-jarige Tara Pasveer. Tara maakt eigenlijk al haar hele leven muziek: “Ik zat en zit nog steeds op de Vrije School. Daar wordt veel gezongen, iedereen is daar dus bezig met muziek”.

De talenten treden iedere 2 weken op: 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april, 13 mei, 27 mei – de finale

Volg deze talenten tijdens alle optredens en zie en hoor ze groeien in hun muziekspel en performance. Een toegangsbewijs voor alle zes voorstellingen kost € 22,50 (vrienden € 21,50)

De winnaar wordt vervolgens geprogrammeerd bij de serie QuiteQuiet, concerten waar gevestigde singer-songwriters optreden.

2 oktober │ Jong QuiteQuiet ☼