EARTH DAY | Aards café en Aards Filmhuis

  • 22 april 2018
    12:00 - 23:00

Dag van de AARDE – EARTH Day
een dag om de AARDE te vieren
een dag voor bewustwording
een dag voor inspiratie

Vier met ons mee! Kom ook!

22 april 2018 is de dag van de aarde, een dag die over de gehele wereld gevierd wordt. Dan is het Aards Café weer geopend in het Rietveld Theater. Dit jaar met met lezingen, natuurworkshops, films, diner, ontmoetingen… Kom, en vier deze dag met ons mee.

PROGRAMMA

12:00 uur – Sing-along
Basischoolkinderen zingen om 12:00 uur aardse liedjes met ‘meester Jeroen’. Elk jaar weer een feestelijke happening en tevens opening van het Aards Café. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en zing mee!

13:00 uur – Biomimicry – € 3 | kinderen € 2 (toeslag kaarten aan de kassa € 0,50)
Speciaal voor de kinderen een interessante lezing over biomimicry, de natuur imiteren. Om (technische) problemen op te lossen zijn ideetjes uit de natuur afgekeken. Kom luisteren en verwonder je over wat de natuur ons te leren heeft. Ook geschikt voor kinderen. Lezing door: Jamaica den Heijer
Meer informatie: http://www.biomimicrynl.org/

14:00 uur – Film – De Wilde Stad – € 9 / kinderen t/m 14 jaar € 7,50
Natuur is overal. Niet alleen in de polder of op de Veluwe, je struikelt erover. Juist in de grote stad. De grote ster uit de film is de cyperse huiskat Abatutu. Hij neemt ons mee op avontuur door de stad en komt tot de ontdekking dat er heel veel te beleven is. Best wel spannend.Als je weer uit het theater stapt, bekijk je Delft met andere ogen en zie jij ineens, op allerlei plekken, leven dat je niet eerder was opgevallen. 

14:30 uur – Plastic soep – € 3 | kinderen € 2 (toeslag kaarten aan de kassa € 0,50)
We hebben allemaal gehoord over de plastic soep in onze oceanen. Dat moet anders. Een meer dan boeiende lezing hoe duizenden mensen anders zijn gaan DOEN. En hoe jij dat ook kunt doen. Ook geschikt voor kinderen. Lezing door: Peter Smith
Meer informatie: http://www.stichtingklean.nl/ 

16:00 uur – Levende architectuur – € 3 (toeslag kaarten aan de kassa € 2)
Natuur, cultuur en techniek in balans. Mens en natuur als inspiratiebron voor het bouwen op organische wijze… dat was voor Pieter van der Ree de aanleiding voor de tentoonstelling Living Architecture. Een tentoonstelling die de gehele wereld over gaat. Lezing door: Pieter van der ReeMeer informatie: http://www.living-architecture.info/ 

17:00 uur – Film – Down to EARTH – € 11 / € 10
Down to EARTH houdt ons een spiegel voor en toont ons een aangrijpend en soms confronterend beeld van onze beschaafde wereld. Waar is de bezieling? De film nodigt ons uit om te reflecteren en de wereld te bekijken door de ogen van de Earth keepers: zij die de wijsheid van de aarde kennen. 

18:00 uur – Diner met Wakamé – € 16,50
Een driegangenmenu, biologisch en vegetarisch. Reserveren kan tot 16 april. Laat je verwennen na het dagprogramma en/of voor het avondprogramma.
Meer informatie: http://www.wakame.nl/index.php/catering/

20:00 uur – Film – Love Thy Nature – € 11 / € 10
De film Love Thy Nature herinnert ons aan de schoonheid van de aarde en het geluk om te mogen leven en deel te mogen uitmaken van het leven op de aarde. Opnieuw verbinden met de natuur, onze natuur, is van belang voor onze gezondheid en voor de gezondheid van de aarde.