• 31 december 2017
    13:00 - 16:00

Kinderen krijgen eerst om 13.00 uur een workshop van ervaren vertellers en leren hoe ze het beste hun verhaal kunnen vertellen, eventueel aangevuld met hulpmiddelen. Ze gaan ook alvast uitproberen op het podium, want dat is natuurlijk best spannend. En daarna gaan ze echt optreden! Na de workshops kunnen de kinderen genieten van 2 leuke voorstellingen.

WORKSHOP 1: Hans, de prinses en hoe het verder ging van 5 tot 8 jaar van 13.00 – 14.30 uur in de studio

Wie de zieke prinses geneest mag met haar trouwen. Hans gaat op reis om het te proberen… Gaat het hem lukken? En hoe? Dat bepaal jij! Verhalenverteller Babboes vertelt het begin van dit sprookje met behulp van prachtige platen in een vertelkastje. Daarna mag je zelf een nieuwe plaat schilderen die laat zien hoe het verhaal volgens jou verder gaat. Aan het eind van de workshop laten we alle verhalen aan elkaar horen.

WORKSHOP 2: Vertellen is geweldig 6 tot 11 jaar van 13.00 – 14.30 uur in de zaal

Hans begint met een mooi kort verhaal dat de kinderen in tweetallen na vertellen. Enkele kinderen vertellen het voor de groep. Daarna leert Hans je een simpele manier om zelf verhalen te maken. Ook hierbij werk je samen met een ander. Samen verhalen maken is heel erg leuk. Misschien mag je het wel voor de groep vertellen.  Het worden vast mooie verhalen. Ja: Verhalen vertellen is geweldig!

VOORSTELLING 1: Sneeuwwitje en de kikkerkoning van 4 tot 8 jaar van 15.00 – 16.00 uur in het minitheater

Dacht je dat Roodkapje werd gered door de jager? Mis! En dat Sneeuwwitje werd vergiftigd door een appel? Ook mis!Kom luisteren naar Verhalenverteller Babboes en hoor hoe Sneeuwwitje het heft in eigen handen nam, wat er gebeurde met de prins die haar moest redden en hoe uiteindelijk toch iedereen lang en gelukkig leefde.

VOORSTELLING 2: Het Gelukskind van 6 tot 11 jaar van 15.00 – 16.00 uur in de theaterzaal

Een oude man verschijnt voor de koning. ‘Majesteit, een kind met de beet van de Dondervogel zal over 18 jaar trouwen met uw dochter. Hij wordt de nieuwe koning.’ Koning George is woedend. Hij is vastbesloten om dat kind uit de weg te ruimen. Dat valt nog niet mee, want Jack is een Gelukskind! Achttien jaar later ontmoet hij Jack, de jongen met de beet van de Dondervogel. Hij geeft Jack een brief mee voor de koningin, maar het loopt anders. Toch wordt het voor Jack levensgevaarlijk: ‘Breng mij de drie gouden veren van de Dondervogel. Dan is mijn dochter van jou.’

De hongerige Dondervogel ontdekt Jack in zijn …’

VERTELLERS / DOCENTEN

Melanie Plag – alias Babboes – vertelt sinds 2008 aan kinderen en andere grote mensen. Met woord en gebaar brengt ze oude verhalen opnieuw tot leven. Vol humor laat ze zien dat zelfs mythische helden en magische tovenaars niets menselijks vreemd is.

website: babboes.nl

Hans van Woerkom vertelt alsof je er zelf bij bent. Je ziet het verhaal voor je als een spannende film. Gebruik je fantasie en kom genieten! 

website: hansvanwoerkom.nl