An evening with Tim Grimm (USA)

Square
  • 20 juni 2017
    20:30 - 22:00

Tim Grimm, singer/songwriter uit Indiana (USA)
Tim Grimm is een storyteller par excellence. Muzikaal beweegt deze singer/songwriter en acteur zich in het gebied tussen Folk en Traditionele Country, waarbij naast zijn muzikale kwaliteiten ook zijn capaciteiten als tekstschrijver veel geprezen worden. Verhalen uit de Amerikaanse Mid-West en gebeurtenissen uit het leven van de kleine (plattelands) man vormen de kern van zijn teksten. Critici zoekende naar vergelijkingen laten vaak namen vallen als Johnny Cash, Woody Guthrie en Bruce Springsteen (in zijn Nebraska periode).

Grimm is a storyteller, up there with the likes of Crowell, Earle and Jackson Browne…..Bit like Woody Guthrie. (Americana UK)

Dylan van Meurs
Als drummer afgestudeerd aan het Rock City Institute in Eindhoven en nog steeds te vinden achter de drums bij o.a. Wilhelmina Blues Band, Hootenanny Jim en Fake Billy & The False Prophets, en enkele andere projecten. De laatste jaren heeft hij zich daarnaast ontwikkeld tot een talentvolle zanger en gitarist met een grote voorliefde voor country en finger picking guitar. 
 
Frank Strokap
Frank Stokap heeft zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend, zowel op het podium als in de studio. Momenteel speelt hij o.a. met Ad van Meurs en Niek van de Klundert in de Wilhelmina Blues Band, huisband van het befaamde Eindhovense muziekcafé. 

Dit garandeert een concert, waardoor je weer weet waarom je van Americana houdt!

www.timgrimm.com