fbpx

BABYLONIA – RIETVELD PRODUCTIE

ISN’T IT ORPHEUS?

Sinds 2015 wordt het nieuwe theaterseizoen elk jaar geopend met een eigen productie. Initiatiefneemster Marian Ruijgers neemt elk jaar contact op met een  professionele regisseur en wordt vervolgens besproken welk stuk het gaat worden. De keuze van de regisseur is doorslaggevend.

2015  Guido Jonckers: ‘De Storm’ – William Shakespeare
2016  Piet van der Pas: ‘De Spaanse Hoer’ – Hugo Claus
2017  Remco Melles: ‘De miraculeuze comeback van Me L. Loman’ – Ton Vorstenbosch en Guus Vleugel.

Voor 2018 is Cézanne Tegelberg aangetrokken. Zij studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en de East 15 Acting School’s Acting & contemporary Theatre Course in Londen. Cézanne houdt zich binnen het theater bezig met regisseren, acteren en creëren, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Cézanne gebruikt de acteurs en hun creativiteit als uitgangspunt bij het maken van een stuk. Er worden bestaande en door de spelers geschreven teksten in verschillende talen gebruikt. Behalve acteren komen ook beweging, muziek en zang aan bod.

Licht speelt een cruciale rol in de voorstellingen van Cézanne. Daarom werkt ze – ook in deze productie – nauw samen met lichtontwerpster Esther Love.  Voor velen is licht het ‘onzichtbare’ element van een productie, maar iedereen zou verbaasd zijn als het er niet was.

In Babylonia worden verschillende werelden gecreëerd. Sommige van deze werelden zijn ons bekend, maar de meeste zijn pure fantasie. Dat geeft de mogelijkheid om met licht meer te overdrijven en te experimenteren. En dat kan Esther als geen ander.

Speeldata:
14 september (besloten premiere)
15 september 20.30 uur
21 september 20.30 uur
22 september 20.30 uur
23 september 14.30 uur